Nieuws

RTL4 interviewde onderzoeker en muziektherapeut Naomi Rasing van het UNO-UMCG gisteren over de impact van muziektherapie. Dit naar aanleiding van de video over de Spaanse prima ballerina met...

Mensen met dementie worden gevoeliger voor pijn naarmate de schade aan de hersenen ernstiger wordt. Dat blijkt uit onderzoek van promovenda Steffie Bunk van het UMCG.

Ook tijdens de coronacrisis blijkt de zorgpraktijk behoefte te hebben aan UNO-UMCG trainingen. Nina Hovenga en Elleke Landeweer verzorgden bij Tangenborgh een online training Moreel beraad.

Het UNO-UMCG heeft samenwerking met collega-netwerken ouderenzorg (SANO) onderzoek gedaan naar de impact van de sluiting van de verpleeghuizen door corona en de latere verruiming van de bezo

Zijn voor deze bewoner vrijheidsbeperkende maatregelen nodig? Of kan het ook anders?

Het bezoekverbod tijdens de eerste coronagolf: hoe hebben ouderen in het verpleeghuis en hun naasten dat ervaren? Daar doet het UNO-UMCG onderzoek naar.

Hoe vaak wordt er bij verpleeghuisbewoners gestopt met het voorschrijven van preventieve cardiovasculaire medicatie?

Het bezoekverbod tijdens de eerste coronagolf: hoe hebben ouderen in het verpleeghuis en hun naasten dat ervaren? Daar doet het UNO-UMCG onderzoek naar.

Blijf je preventieve cardiovasculaire medicatie voorschrijven aan kwetsbare ouderen? Wat zijn redenen om te stoppen en hoe pak je dat aan?

Het UMCG is gestart met de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. De eerste twaalf artsen zijn op 1 september begonnen met de driejarige opleiding.