Nieuws

 Eergisteren startte de inschrijving voor 'Gluren bij de buren'. Inmiddels hebben zich al ruim 100 mensen aangemeld voor dit symposium van het UNO-UMCG.

Noorderpoort overweegt om pijnherkenning bij dementie in het curriculum op te nemen.

In het jaarlijkse bestuurdersoverleg is het meerjarenplan van het UNO-UMCG vastgesteld.

Zorgorganisatie Tangenborgh neemt deze week de Database Dementie in gebruik. Twee afdelingen gaan metingen uitvoeren bij al hun bewoners.

Een groot aantal hoogleraren heeft minister De Jonge van VWS opgeroepen om snel werk te maken van dementiepreventie. Met een pakket aan maatregelen is volgens hen een besparing te realiseren van...

De ouderenzorg kan van de gehandicaptenzorg leren.

Medewerkers van twaalf zorgorganisaties hebben inmiddels deelgenomen aan de workshop ‘Wat is goede zorg? Ethiek in de dagelijkse praktijk’ (kortweg: ‘Moreel beraad’) van het UNO-UMCG.

Somberheid en verdriet bij cliënten, hoe ga je daarmee om? Verzorgenden en psychologen gingen hierover in gesprek tijdens een bijeenkomst van de themagroep Zorgethiek.

Het project ‘Parkinson App’ van dr. Hans Wouters en prof. dr. Sytse Zuidema is genomineerd voor de Patient Innovation Award 2019.

Drie studenten geneeskunde hebben voor het UNO-UMCG onderzoek gedaan naar leerstijlen van verzorgenden en verpleegkundigen. 688 zorgprofessionals deden mee aan de enquête.