UNO-UMCG NIEUWS

Eerstelijns ouderenzorg kun je bekijken door meerdere brillen. Dat bleek 6 december wel tijdens het symposium ‘OOST WEST THUIS BEST?’ van het UNO-UMCG, in een bomvolle zaal in MartiniPlaza.

‘Beslissingen over het behandelen van onbegrepen gedrag kunnen in de praktijk een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker bij oudere cliënten met dementie.

40% van de verpleeghuisbewoners krijgt één of meer onnodige of verkeerde medicijnen*. Een hechte samenwerking tussen arts en apotheker kan dat percentage verlagen. Dat blijkt uit onderzoek van de...

Goed nieuws!Wetenschap en praktijk blijven samenwerken om de zorg voor ouderen met dementie verder te verbeteren: afgelopen donderdag ondertekenden de zestien bestuurders van de UNO-UMCG-partners...

Geluid kan enorm storend zijn. Een deur die dichtslaat, piepend gekras van bestek op een bord, een keffende hond. Mensen in goede gezondheid zorgen dat het geluid ophoudt of lopen er van weg.

Ons symposium 'OOST WEST THUIS BEST?' is bijna volgeboekt! Wil je nog deelnemen? Meld je dan snel aan. 

Wij zoeken een promovendus voor het onderzoek naar de invloed van geluid op probleemgedrag bij dementie. Geïnteresseerd? Reageren kan tot en met 5 november a.s.

De zorg voor thuiswonende ouderen kent nog flink wat uitdagingen. Op 6 december komen ze tijdens het symposium ‘Oost West Thuis Best?’ aan bod, met de focus op: hoe kunnen we ze samen oplossen?...

De Hoven organiseert voor de vierde keer rondom Wereld Alzheimer Dag, de Week van de Dementie.

Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Daarom organiseert Interzorg in de week van 18 tot en met 22 september allerlei activiteiten.