Opleidingsplaats

Solliciteren naar een opleidingsplaats

In september 2020 start de opleiding. Solliciteren voor de opleiding in Groningen kan via de website van de Samenwerkende Opleidingen tot specialist Ouderengeneeskunde Nederland (SOON). Solliciteren kan van 1 maart tot en met 30 april aanstaande:

  • De aios maakt een account aan om de sollicitatieprocedure te starten
  • De aios verzamelt informatie en documentatie
  • De aios vult het sollicitatieformulier in en verzend het via mail
  • SOON stuurt de sollicitatiegegevens van de aios door naar ons (UMCG).


Sollicitatiecommissie

Een sollicitatiecommissie van het UMCG beoordeelt op basis van de sollicitatiegegevens of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je ontvangt hierover uiterlijk 8 mei een bericht per e-mail en per post.

Binnen 14 dagen na het sollicitatiegesprek ontvang je schriftelijk bericht over eventuele toelating tot de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde.

Dan ben je, onder voorbehoud van het vinden van een opleidingsplaats, toegelaten tot de opleiding. Zowel het opleidingshuis als de opleider moeten beschikken over een actuele erkenning van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Zo nodig kan de onderwijscoördinator je helpen bij het vinden van een geschikte opleidingsplaats.

Opleidingsregister
Bij aanvang van de opleiding moet je ingeschreven staan in het opleidingsregister van de RGS. Dit kun je regelen via ‘Mijn RGS’. Als je voor aanvang van de opleiding nog geen bericht van de RGS hebt ontvangen, dan kun je contact opnemen met het secretariaat van de opleiding. Daarnaast dien je ingeschreven te staan in het BIG-register en over een VOG te beschikken.

Overeenkomst
Naast de opleidingsovereenkomst met het opleidingsinstituut, sluit je voor de periode van de opleiding een arbeidsovereenkomst af met de SBOH.

Duur opleiding en vrijstellingen
De opleiding is in principe voltijds, maar je kunt de opleiding ook in deeltijd doen. Vrijstellingen zijn mogelijk op basis van werkervaring.


Lees ook:


Terug naar homepage opleiding >