Postdoc voor kennisthema Medicatieveiligheid

Het team van het UNO-UMCG is onlangs uitgebreid met postdoc onderzoeker Esther de Haas. Ze gaat zich inzetten voor het kennisthema Medicatieveiligheid.

Esther heeft na haar studie geneeskunde een aantal jaar gewerkt als arts,  onder meer op het gebied van interne geneeskunde en genetica. Haar promotieonderzoek binnen de medische oncologie richtte zich op de effecten van chemotherapie op de overleving en het cardiovasculair risicoprofiel van patiënten met zaadbalkanker.

Epidemiologische kennis
“Tijdens mijn opleiding had ik al veel affiniteit met wetenschappelijk onderzoek. Mijn interesse voor onderzoeksmethodologie en toegepaste statistiek is uiteindelijk aanleiding geweest om, na mijn promotietraject, een postdoctorale masteropleiding epidemiologie te volgen”, vertelt Esther. Het afgelopen jaar heeft ze het traject tot Wetenschappelijk Onderzoeker Epidemioloog/ Epidemioloog B afgerond. Esther: “Ik zie ernaar uit om mijn epidemiologische kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen en me verder te verdiepen in het kennisthema Medicatieveiligheid.”