Nog een implementatiedeskundige voor UNO-UMCG

Op 1 december start Ivonne Lesman als Adviseur Implementatie bij het UNO-UMCG. Het netwerk beschikt dan over twee implementatieadviseurs: onlangs startte Henriëtte van der Kloet in dezelfde functie.
Lesman is opgeleid als verpleegkundige en verplegingswetenschapper. Ze promoveerde binnen de afdeling Cardiologie van het UMCG op een grootschalig onderzoek bij patiënten met hartfalen. Daarbij onderzocht ze, samen met collega’s, welke verpleegkundige interventie het best werkt om heropname te voorkomen.
Coördinator onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek loopt sindsdien als een rode draad door de verschillende functies die ze had in het UMCG. Zo begeleidde ze als projectmanager bij de afdeling Epidemiologie verschillende wetenschappelijke onderzoeken op medisch en verpleegkundig gebied. De laatste jaren werkte ze als coördinator Onderzoek bij de afdeling Neurochirurgie en de Aletta Jacobs School for Public Health.
Denken en doen
Lesman: “De laatste jaren heb ik me ingezet voor de professionalisering van wetenschappelijk onderzoek op verschillende afdelingen van het UMCG. Nu wil ik me graag meer inzetten voor het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, door te ondersteunen bij de vertaling van wetenschappelijk kennis naar de zorgpraktijk. Dat is precies wat ik als implementatieadviseur bij het UNO-UMCG ga doen. Samen met mijn nieuwe collega’s ga ik ‘denken en doen’: ondersteunen bij het implementeren van verbeterprojecten op basis van toegepast wetenschappelijk onderzoek, volgens de richtlijnen en kaders in de ouderenzorg. Daar kijk ik erg naar uit!”