Nieuws

Het UNO-UMCG zoekt twee Adviseurs Implementatie, die zorgprofessionals helpen om wetenschappelijke kennis toe te passen.

Het UNO-UMCG heeft sinds kort een zeventiende participant: de Friese KwadrantGroep. Onder deze zorgcombinatie vallen onder meer de ouderenzorgorganisaties Elkander, De Friese Wouden en Palet.

Het ministerie van VWS maakte vandaag bekend dat het UNO-UMCG en de vijf andere academische netwerken ouderenzorg structurele financiering krijgen.

Welke samenwerkingsvormen tussen huisarts en specialist ouderengeneeskunde zijn er in Noordoost-Nederland? En sluit dit aanbod aan op de vraag van de cliënt? Dat wil de themagroep Eerstelijns...

Het UNO-UMCG wil een online monitor voor psychofarmacavoorschriften ontwikkelen die goed aansluit bij de praktijk.

Binnenkort start Erik Zwierenberg bij het UNO-UMCG. Hij gaat zich als projectleider inzetten voor de implementatie van de Database Dementie, ook wel MDS (Minimum Data Set) genoemd.

Een levensalbum is een effectief middel om te communiceren met ouderen met dementie.

Het team van het UNO-UMCG is onlangs uitgebreid met postdoc onderzoeker Esther de Haas. Ze gaat zich inzetten voor het kennisthema Medicatieveiligheid.

Gisteren presenteerde minister De Jonge het programmaplan ‘Thuis in het Verpleeghuis: Waardigheid en trots op elke locatie’.

Op dinsdagavond 3 april besteedt het documentaireprogramma Brandpunt+ aandacht aan het onderzoeksproject Beter Thuis met Dementie. Het programma begint om 21.00 uur op NPO2.