Nieuws

Het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen en het UNO-UMCG hebben samen het

Om erachter te komen of mensen met dementie meer pijn ervaren, test onderzoeker Steffie Bunk de pijngevoeligheid van mensen zonder en met dementie.

Het UMCG start met een zelfstandige opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. De eerste groep aios (arts in opleiding tot specialist) begint in september van dit jaar.

Fokko van der Laan is lid van de themagroep Samenwerken in de 1e lijn. In de themagroep vertegenwoordigt hij de cliënten en hun vertegenwoordigers, bijvoorbeeld familieleden van ouderen.

Geluid kan enorm storend zijn. Een deur die dichtslaat, gekras van bestek op een bord, een ronkende airconditioning. Verpleeghuisbewoners met dementie zijn voor een prettige leef- en...

De themagroep Medicatieveiligheid start drie onderzoeken om meer zicht te krijgen op het gebruik van preventieve cardiovasculaire medicatie door kwetsbare ouderen.

Ouderen wonen steeds langer thuis. Kennisuitwisseling tussen verpleeghuis en de zorg thuis wordt daardoor steeds belangrijker.

BLOG van Wanda Rietkerk, lid van de themagroep Samenwerken in de 1e lijn en specialist ouderengeneeskunde bij Noorderboog.

“We hebben behoefte aan actuele, praktische wetenschappelijke kennis”

Mantelzorgers van thuiswonende ouderen ervaren regelmatig dat het 'thuis niet meer gaat'. Waardoor onstaan deze crisissituaties? Zijn ze te voorzien en misschien zelfs te voorkomen?