Nieuws

UNO-UMCG en zusternetwerk UNC-ZH gaan op verzoek van VWS in afstemming met Verenso, Actiz en V&VN gegevens verzamelen over de impact van COVID-19 in verpleeghuizen.

Arts of behandeldienst: werk je met Ysis? Neem deel aan de registratie rondom COVID-19 en help mee in kaart te brengen hoe COVID-19 zich gedraagt in de ouderenzorg/langdurige zorg.

Alle zeilen bijzetten, daar draait het momenteel om in de zorg in ziekenhuis, verpleeghuis en thuis. Wat betekent dat voor de onderzoeken en verbeterprojecten van het UNO-UMCG?

Hoe ervaren zorgprofessionals in de verpleeghuizen deze Corona-crisis?

Het UNO-UMCG zoekt verpleeghuizen die willen meedoen aan een onderzoek naar het effect van muziekinterventies op mensen met dementie en symptomen van depressie.

 In verband met het Corona-virus zijn bijeenkomsten en werkbezoeken van het UNO-UMCG en Huisartsopleiding UMCG in het kader van onderzoek, scholingen en voortgangsoverleg afgelast.

Probleemgedrag en familieparticipatie in de verpleeghuiszorg waren vorige week twee belangrijke thema’s op het volgeboekte symposium ‘Gluren bij de buren’.

Het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen en het UNO-UMCG hebben samen het

Om erachter te komen of mensen met dementie meer pijn ervaren, test onderzoeker Steffie Bunk de pijngevoeligheid van mensen zonder en met dementie.

Het UMCG start met een zelfstandige opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. De eerste groep aios (arts in opleiding tot specialist) begint in september van dit jaar.