Nieuws

Het symposium van het UNO-UMCG op 23 januari 2019 is volledig volgeboekt. Binnen twee weken waren alle 350 beschikbare plaatsen gereserveerd.

Verloskundigen zijn vanaf het moment dat ze zijn beëdigd als verloskundige en ingeschreven in het BIG-register, in hun werk verantwoordelijk en aansprakelijk voor het welzijn van moeder en kind....

In Nederland gebruiken ruim 150.000 mensen met een depressie langer dan een jaar antidepressiva. Veel patiënten hebben er baat bij, maar langdurig gebruik kan ook nadelen hebben.

Onderzoekers Gea Holtman en Marjolein Berger van de afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde hebben €500.000 subsidie van ZonMw ontvangen.

Woensdag 23 januari van 12.30 tot 18.00 uur vindt in MartiniPlaza Groningen het jaarlijkse UNO-UMCG symposium plaats. 

Kenmerkend bij veroudering is dat het bewegen verandert en minder soepel wordt. Verschillende mechanismen dragen bij aan de afname van het bewegen.

Door de groei van het aantal partners en personeel binnen het UNO-UMCG breiden we het team per 1 december 2018 uit met een extra netwerkmanager: Katy van Hasselt.
Op 1 december start Ivonne Lesman als Adviseur Implementatie bij het UNO-UMCG.

“Samen met de zorgpraktijk interventies ontwikkelen, invoeren en testen is vaak zinvoller dan klassieke RCT’s.” Dat zei Sytse Zuidema donderdag tijdens de SANO Wetenschapsdag. Een terugblik.

Inschrijven AHON-nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en ontwikkelingen binnen het netwerk, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.