Nieuws

Vrouwen die 10 jaar geleden zijn gediagnosticeerd met borstkanker hebben vaker psychologische klachten als somberheid en angst dan hun leeftijdsgenoten, maar het grootste deel van de vrouwen heeft...

De ouderenzorg kan van de gehandicaptenzorg leren.

Medewerkers van twaalf zorgorganisaties hebben inmiddels deelgenomen aan de workshop ‘Wat is goede zorg? Ethiek in de dagelijkse praktijk’ (kortweg: ‘Moreel beraad’) van het UNO-UMCG.

Somberheid en verdriet bij cliënten, hoe ga je daarmee om? Verzorgenden en psychologen gingen hierover in gesprek tijdens een bijeenkomst van de themagroep Zorgethiek.

In Nederland vindt de diagnostiek en behandeling van fracturen en luxaties over het algemeen plaats in tweedelijns zorginstellingen.

Het project ‘Parkinson App’ van dr. Hans Wouters en prof. dr. Sytse Zuidema is genomineerd voor de Patient Innovation Award 2019.

Drie studenten geneeskunde hebben voor het UNO-UMCG onderzoek gedaan naar leerstijlen van verzorgenden en verpleegkundigen. 688 zorgprofessionals deden mee aan de enquête.

Ouderenzorg en gehandicaptensector kunnen veel van elkaar leren. Kom dat op 26 september ontdekken tijdens 'Zoek het uit!', een congres van Vilans en UNO-UMCG in De Nieuwe Kolk in Assen.

De onderbouwing van streefwaarden voor LDL-cholesterol in de CVRM-richtlijn rammelt. Dat schrijven onderzoekers Dika Luijendijk en Esther de Haas in een kritisch artikel in artsenweekblad Medisch...

We weten uit onderzoek dat er een sterk verband is tussen de gezondheid van mensen op latere leeftijd en gezondheidsaspecten rond de bevruchting, tijdens de zwangerschap, rondom de geboorte en in...

Inschrijven AHON-nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en ontwikkelingen binnen het netwerk, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.