Nieuws

Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen.

Het team van het UNO-UMCG is onlangs uitgebreid met postdoc onderzoeker Esther de Haas. Ze gaat zich inzetten voor het kennisthema Medicatieveiligheid.

In verband met het vertrek van enkele ervaren huisarts-groepsbegeleiders ontstaat een viertal vacatures bij Huisartsopleiding  Groningen / Zwolle. We zoeken huisarts-groepsbegeleiders met ingang...

Een derde van de delieren bij ouderen wordt gemist. Met een praktisch screeninginstrument is een delier binnen een paar minuten op te sporen. Inmiddels zijn er meerdere screeninginstrumenten...

Gisteren presenteerde minister De Jonge het programmaplan ‘Thuis in het Verpleeghuis: Waardigheid en trots op elke locatie’.

Op dinsdagavond 3 april besteedt het documentaireprogramma Brandpunt+ aandacht aan het onderzoeksproject Beter Thuis met Dementie. Het programma begint om 21.00 uur op NPO2.

Op 15 en 16 maart vond er in het UMCG het eerste internationale inhalatie educatie congres plaats.

Vrouwen die succesvol zijn behandeld tegen borstkanker, hebben tot 10 jaar na hun behandeling vaker ernstige symptomen van depressie en angst, dan vrouwen die geen borstkanke

Deze week brachten Verenso en NIP de nieuwe richtlijn probleemgedrag uit. Wat is er nieuw in de richtlijn?

Inschrijven AHON-nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en ontwikkelingen binnen het netwerk, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.