Nieuws

Het UNO-UMCG heeft een achttiende participant: Zorggroep Noorderboog. Deze zorgorganisatie heeft vijftien locaties in Zuidwest-Drenthe en Noordwest Overijssel.

Henriëtte van der Kloet is gestart bij het UNO-UMCG als Adviseur Implementatie.

Veel vrouwen en mannen hebben bekkenbodemklachten. Deze klachten kunnen het dagelijks leven en functioneren flink belemmeren. De meest bekende klachten zijn problemen met plassen en poepen, en...

De monitoring van psychofarmacagebruik verschilt per verpleeghuis. Volgens ziekenhuisapotheker Hans Mulder is er behoefte aan eenduidige afspraken over wat er gemonitord moet worden, door wie,...

"Als je een delier mist, kun je niet tijdig starten met behandelen. Bij thuiswonende ouderen komt dat helaas nog geregeld voor, met blijvende schade tot gevolg.

In augustus start Petra Braaksma bij het UNO-UMCG als postdoc onderzoeker voor het kennisthema Pijn en Comorbiditeit.

Nazorg en nacontrole voor kanker: een mogelijke rol voor de huisarts?

Het UNO-UMCG zoekt twee Adviseurs Implementatie, die zorgprofessionals helpen om wetenschappelijke kennis toe te passen.

Het UNO-UMCG heeft sinds kort een zeventiende participant: de Friese KwadrantGroep. Onder deze zorgcombinatie vallen onder meer de ouderenzorgorganisaties Elkander, De Friese Wouden en Palet.

Het ministerie van VWS maakte vandaag bekend dat het UNO-UMCG en de vijf andere academische netwerken ouderenzorg structurele financiering krijgen.

Inschrijven AHON-nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en ontwikkelingen binnen het netwerk, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.