Nieuws

Janouk Kosters promovenda bij het UMCG, doet onderzoek naar het effect van geluid op mensen met dementie. Tijdens een interview bij Radio Noord vertelt Kosters over haar onderzoek.

Bewoners reageren verschillend op de sluiting van hun verpleeghuis. Mevrouw Dien Pots (95) woont sinds november 2018 in de Reggevaart in Enter.

Hoe slaan de verpleeghuizen zich door deze corona-crisis heen? En hoe gaat het met de bewoners en de medewerkers?

De 8 universitaire onderzoeksafdelingen huisartsengeneeskunde in Nederland starten een onderzoek om inzicht te krijgen in hoeveel kwetsbare patiënten met een sterke verdenking of bevestigde Covid-...

Verpleeghuizen zijn vanwege het Coronavirus al een aantal weken op slot. Bewoners mogen geen bezoek meer ontvangen. Welke rol speelt de cliëntenraad in deze crisissituatie?

Ruim de helft van de verpleeghuisbewoners heeft last van jeuk. Hoe gaan verzorgenden en verpleegkundigen daar mee om? Doe mee aan de 5-minuten-enquete!

Verpleeghuizen zijn vanwege het Coronavirus al een aantal weken op slot.

Wat doet de sluiting van verpleeghuizen met bewoners, familie en zorgprofessionals? Welke morele spanningen levert dit op? Dat gaat het lopende onderzoek Familieparticipatie in kaart brengen....

UNO-UMCG en zusternetwerk UNC-ZH gaan op verzoek van VWS in afstemming met Verenso, Actiz en V&VN gegevens verzamelen over de impact van COVID-19 in verpleeghuizen.

Arts of behandeldienst: werk je met Ysis? Neem deel aan de registratie rondom COVID-19 en help mee in kaart te brengen hoe COVID-19 zich gedraagt in de ouderenzorg/langdurige zorg.

Inschrijven AHON-nieuwsbrief