Nieuws

UNO-UMCG en zusternetwerk UNC-ZH gaan op verzoek van VWS in afstemming met Verenso, Actiz en V&VN gegevens verzamelen over de impact van COVID-19 in verpleeghuizen. Doel is om snel van elkaar...

Arts of behandeldienst: werk je met Ysis? Neem deel aan de registratie rondom COVID-19 en help mee in kaart te brengen hoe COVID-19 zich gedraagt in de ouderenzorg/langdurige zorg.

Alle zeilen bijzetten, daar draait het momenteel om in de zorg in ziekenhuis, verpleeghuis en thuis. Wat betekent dat voor de onderzoeken en verbeterprojecten van het UNO-UMCG?

Hoe ervaren zorgprofessionals in de verpleeghuizen deze Corona-crisis? Deze keer aan het woord: verzorgende Jennifer Jansen, werkzaam op een psychogeriatrische locatie van Zorggroep Meander. 

Het UNO-UMCG zoekt verpleeghuizen die willen meedoen aan een onderzoek naar het effect van muziekinterventies op mensen met dementie en symptomen van depressie.

 In verband met het Corona-virus zijn bijeenkomsten en werkbezoeken van het UNO-UMCG en Huisartsopleiding UMCG in het kader van onderzoek, scholingen en voortgangsoverleg afgelast.

Het roer moet om in doktersland. Huisartsen die stoppen hebben grote moeite een opvolger te vinden. In een groeiend aantal plaatsen komen nieuwe patiënten op een wachtlijst.

Probleemgedrag en familieparticipatie in de verpleeghuiszorg waren vorige week twee belangrijke thema’s op het volgeboekte symposium ‘Gluren bij de buren’.

Binnen het AHON leveren diverse huisartsenpraktijken elk kwartaal HIS data aan de AHON-database aan. Deze data leveren een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek.

Het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen en het UNO-UMCG hebben samen het

Inschrijven AHON-nieuwsbrief