Nieuws

Eerstelijns ouderenzorg kun je bekijken door meerdere brillen. Dat bleek 6 december wel tijdens het symposium ‘OOST WEST THUIS BEST?’ van het UNO-UMCG, in een bomvolle zaal in MartiniPlaza.

Op 15 en 16 maart 2018 wordt er in het UMCG een tweedaagse conferentie georganiseerd rondom het thema inhalatietechniek.

Mensen met psychische klachten worden steeds vaker in de huisartsenpraktijk behandeld. Bijna alle huisartsen in Nederland werken inmiddels samen met één of meerdere praktijkondersteuners, die...

‘Beslissingen over het behandelen van onbegrepen gedrag kunnen in de praktijk een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker bij oudere cliënten met dementie.

40% van de verpleeghuisbewoners krijgt één of meer onnodige of verkeerde medicijnen*. Een hechte samenwerking tussen arts en apotheker kan dat percentage verlagen. Dat blijkt uit onderzoek van de...

Goed nieuws!Wetenschap en praktijk blijven samenwerken om de zorg voor ouderen met dementie verder te verbeteren: afgelopen donderdag ondertekenden de zestien bestuurders van de UNO-UMCG-partners...

Geluid kan enorm storend zijn. Een deur die dichtslaat, piepend gekras van bestek op een bord, een keffende hond. Mensen in goede gezondheid zorgen dat het geluid ophoudt of lopen er van weg.

De afdelingen huisartsgeneeskunde van UMCU, UMCG en VUmc hebben de krachten gebundeld om de geanonimiseerde zorggegevens van een groot aantal huisartsenpraktijken in de regio’s Groningen/Drente/...

Ons symposium 'OOST WEST THUIS BEST?' is bijna volgeboekt! Wil je nog deelnemen? Meld je dan snel aan. 

Wij zoeken een promovendus voor het onderzoek naar de invloed van geluid op probleemgedrag bij dementie. Geïnteresseerd? Reageren kan tot en met 5 november a.s.

Inschrijven AHON-nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en ontwikkelingen binnen het netwerk, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.