Nieuws

Deze week brachten Verenso en NIP de nieuwe richtlijn probleemgedrag uit. Wat is er nieuw in de richtlijn?

In de zomer van 2017 is het Dhulikhel Hospital in Nepal gestart met een huisartsopleiding voor de eigen buitenposten. Daarbij is samengewerkt met de werkgroep UMCG-Nepalimed.

Vanaf dit jaar werkt het UNO-UMCG met themagroepen rondom de vijf kennisthema's Probleemgedrag, Zorgrelaties, Medicatieveiligheid, Eerstelijns ouderenzorg en Pijn & comorbiditeit.

Het UNO-UMCG blijft groeien!Het team is uitgebreid met zes nieuwe medewerkers: onderzoeker Elleke Landeweer, promovenda Janouk Kosters, junior onderzoeker Naomi Rasing, onderzoeksassistent Cecile...

Het grootste project van de onderzoeksgroep buik- en bekkenproblematiek is het URinControl onderzoek. Hierin wordt het effect van een App onderzocht voor de behandeling van urineverlies bij...

Darmkanker is de op een na meest gediagnostiseerde soort kanker in Nederland, voor zowel mannen als vrouwen.

Slechts tien procent van de psychofarmaca die mensen met dementie slikken is voorgeschreven volgens de richtlijnen.

Veel kwetsbare ouderen slikken al jaren preventieve cardiovasculaire medicatie. Is er wetenschappelijk bewijs dat dit bij deze groep ouderen nog effect heeft? Nee, zegt aios ouderengeneeskunde...

Eerstelijns ouderenzorg kun je bekijken door meerdere brillen. Dat bleek 6 december wel tijdens het symposium ‘OOST WEST THUIS BEST?’ van het UNO-UMCG, in een bomvolle zaal in MartiniPlaza.

Op 15 en 16 maart 2018 wordt er in het UMCG een tweedaagse conferentie georganiseerd rondom het thema inhalatietechniek.

Inschrijven AHON-nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en ontwikkelingen binnen het netwerk, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.