Huisartsdocent

Ooit gedacht aan een andere invulling van uw werk? Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe huisartsdocenten. Als huisartsdocent begeleidt u met een gedragswetenschapper één dag in de week een groep van zo'n 12 aios. 

De huisarts-docent en de gedragswetenschapper geven inhoudelijk onderwijs, begeleiden de peergroep, anticiperen op ervaringen van de aios en onderhouden contact met de huisartsopleider. De huisarts-docenten delen veel ervaringen met de groep en fungeren als referentiekader voor de aios. 

Als docent doet u een beroep op andere kwaliteiten dan die u als huisarts gewend bent aan te spreken. Denk daarbij aan het hanteren van groepsdynamiek, het mede inrichten van het curriculum en het bevorderen en bewaken van het leerproces. De Huisartsopleiding UMCG biedt een prettige en collegiale werksfeer waarbinnen u zich goed kunt ontwikkelen. Uiteraard wordt het volgen van cursussen op dit terrein van harte gestimuleerd. Participatie in wetenschappelijk onderzoek is mogelijk.

Een aanstelling varieert van 30 tot 40%. U ontvangt naast uw salaris een huisartsentoelage, waarmee u een waarnemer of hidha in kunt huren. U komt in dienst van het UMCG.

Als u belangstelling heeft voor een van beide functies, neemt u dan contact op met de heer Michiel Jongsma, teamleider. Hij is bereikbaar via 050 - 361 6700 of via m.jongsma03@umcg.nl.