Huisarts worden?

Als je de opleiding tot huisarts wilt gaan volgen kun je op deze pagina vinden wat daar allemaal bij komt kijken.

Voorbereiding Huisartsopleiding tijdens BA en MA 

Zit jij nog in je bachelor (BA) of master (MA) Geneeskunde en overweeg je om huisarts te worden? Veelgestelde vragen over de voorbereiding op de specialisatie Huisartsgeneeskunde kun je hier vinden.

Solliciteren

Er zijn twee aanmeldingsrondes per jaar. Zie voor informatie de site van Huisartsopleiding Nederland. Solliciteren doe je via de online sollicitatiemodule van de Huisartsopleiding Nederland.

Selectieprocedure

Alle acht huisartsopleidingsinstituten selecteren volgens dezelfde landelijke procedure. De selectieprocedure is competentiegericht. Dat wil zeggen dat kennis en competenties worden beoordeeld om daarmee de geschiktheid voor het starten met de huisartsopleiding vast te stellen. Alle informatie over de procedure vind je op de site van Huisartsopleiding Nederland.

Aangenomen en nu?

Belangrijke data start opleiding maart 2020

Als je in maart 2020 met de opleiding wilt starten dan zijn de selectiedagen gepland op: op 17 en 18 oktober 2019 in Zwolle en 14 en 15 oktober in Groningen.

Locatie STARR-interview

  • Groningen: Oostersingel ingang 47, gebouw 50, Groningen: Parkeren in parkeergarage UMCG-Noord.
  • Zwolle: Dokter van Deenweg 1, Zwolle: Parkeren bij P2 van het Isala, het gebouw waar wij zitten is het Mondriaangebouw. Je kunt je melden bij de receptie. Je wordt opgehaald uit de hal.

Voor overige vragen, of vragen die specifiek zijn voor de Huisartsopleiding UMCG, kun je terecht bij de Onderwijsmedewerkers.

Informatie bijeenkomst

Alle aangenomen en geplaatste kandidaten ontvangen een uitnodiging voor een verplichte informatie bijeenkomst op 18 november 2019. Houd deze middag dan vrij.

Schakeljaar

Studenten Geneeskunde kunnen er sinds kort voor kiezen hun laatste opleidingsjaar in te vullen als schakeljaar naar de opleiding Huisartsgeneeskunde. Deelname aan een schakeljaar huisartsgeneeskunde geeft geen garantie geselecteerd te worden voor de huisartsopleiding. Het schakeljaar geeft kandidaten die wel worden toegelaten tot de opleiding de ruimte voor individuele verdieping tijdens de opleiding. De minimale duur van de huisartsopleiding blijft drie jaar op basis van Europese regelgeving. Zie het opleidingsplan voor een gedetailleerd overzicht.
Huisartsopleiding UMCG organiseert eens in de paar maanden een informatiebijeenkomst over het schakeljaar voor geïnteresseerde studenten.