Huisarts worden?

Als je de opleiding tot huisarts wilt gaan volgen kun je op deze pagina vinden wat daar allemaal bij komt kijken.

Voorbereiding Huisartsopleiding tijdens BA en MA 

Zit jij nog in je bachelor (BA) of master (MA) Geneeskunde en overweeg je om huisarts te worden? Veelgestelde vragen over de voorbereiding op de specialisatie Huisartsgeneeskunde kun je hier vinden.

Solliciteren

“Gezien de huidige omstandigheden m.b.t. het coronavirus komen de STARR interviews te vervallen. De plaatsingsprocedure zal in aangepaste vorm worden voortgezet.

Voor meer informatie en detalis verwijzen wij sollicitanten naar de mail die zij op 19 maart van Huisartsopleiding Nederland hebben gekregen”

Over de informatiemiddag, welke in mei wordt gehouden, worden de aangenomen aios tijdig geïnformeerd.  

 https://uitdepraktijk.huisartsopleiding.nl/corona

Er zijn twee aanmeldingsrondes per jaar. Zie voor informatie de site van Huisartsopleiding Nederland. Solliciteren doe je via de online sollicitatiemodule van de Huisartsopleiding Nederland.

Selectieprocedure

Alle acht huisartsopleidingsinstituten selecteren volgens dezelfde landelijke procedure. De selectieprocedure is competentiegericht. Dat wil zeggen dat kennis en competenties worden beoordeeld om daarmee de geschiktheid voor het starten met de huisartsopleiding vast te stellen. Alle informatie over de procedure vind je op de site van Huisartsopleiding Nederland.

Aangenomen en nu?

Belangrijke data start opleiding september 2020

Als je in september 2020 met de opleiding wilt starten dan zijn de selectiedagen gepland op: op 15 en 17 april 2020 in Zwolle en 15 en 20 april 2020 in Groningen.

De informatiemiddag vindt plaatst in Groningen op 25 mei 2020. Houd deze datum vrij!!

Locatie STARR-interview

  • Groningen: Oostersingel ingang 47, gebouw 50, Groningen: Parkeren in parkeergarage UMCG-Noord.
  • Zwolle: Dokter van Deenweg 1, Zwolle: Parkeren bij P2 van het Isala, het gebouw waar wij zitten is het Mondriaangebouw. Je kunt je melden bij de receptie. Je wordt opgehaald uit de hal.

Voor overige vragen, of vragen die specifiek zijn voor de Huisartsopleiding UMCG, kun je terecht bij de Onderwijsmedewerkers.

Informatie bijeenkomst

Alle aangenomen en geplaatste kandidaten ontvangen een uitnodiging voor een verplichte informatie bijeenkomst (datum w.n.b.). Houd deze middag dan vrij.

Schakeljaar

Studenten Geneeskunde kunnen er sinds kort voor kiezen hun laatste opleidingsjaar in te vullen als schakeljaar naar de opleiding Huisartsgeneeskunde. Deelname aan een schakeljaar huisartsgeneeskunde geeft geen garantie geselecteerd te worden voor de huisartsopleiding. Het schakeljaar geeft kandidaten die wel worden toegelaten tot de opleiding de ruimte voor individuele verdieping tijdens de opleiding. De minimale duur van de huisartsopleiding blijft drie jaar op basis van Europese regelgeving. Zie het opleidingsplan voor een gedetailleerd overzicht.
Huisartsopleiding UMCG organiseert eens in de paar maanden een informatiebijeenkomst over het schakeljaar voor geïnteresseerde studenten.