Alumni

Alumni huisartsopleiding UMCG

Klaar met de opleiding, en dan? De Huisartsopleiding van het UMCG hecht waarde aan contact houden met zijn alumni.

Dit realiseren we op een aantal manieren. Zo is sinds 2014 een klankbordgroep actief bestaande uit UMCG-alumni. Binnen deze groep worden ontwikkelingen binnen de opleiding en de huisartsenzorg besproken. De huisartsopleiding krijgt vanuit de groep, bestaande uit praktijkhouders, hidha’s en waarnemers werkzaam in onze regio, informatie die gebruikt kan worden om de opleiding zo goed mogelijk aan laten te sluiten op de praktijk.

Daarnaast worden er nascholingen georganiseerd en faciliteren we het starten van intervisiegroepen. Ook zijn we beschikbaar als informatiebron voor huisartsen die zich willen vestigen in onze regio. Dit doen we in samenspraak met de verschillende ROSsen in de omgeving.

Daarnaast is er de mogelijkheid om als alumnus te werken bij de huisartsopleiding. De komende periode zijn er op verschillende momenten nieuwe groepsbegeleiders nodig. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheid om in een kleinere aanstelling (1 dag per week) onderwijs te kunnen geven. Als je hierin geïnteresseerd bent of er meer over wilt weten, meld je dan bij:

Jannie Stellingwerff, secretaresse MT opleiding: j.stellingwerff@umcg.nl.

 

Meer informatie nodig? Neem contact op met Vivian van Vliet, v.van.vliet@umcg.nl