Aches and Pains
Wat houdt het PP Aches and Pains in?
Elke week zal een aspect van de huisartsgeneeskunde centraal komen te staan. Hierbij kun je denken aan huidklachten en KNO, maar bijvoorbeeld ook aan sportgeneeskunde en EHBO. Het PP wordt georganiseerd door geneeskundestudenten, wij weten dus precies wat jullie interessant vinden! Het is een officieel PP en dus goedgekeurd door de examencommissie, dit betekent dat je bij een voldoende 2 ECTS zult krijgen.
Wat heb ik eraan en wat leer ik ervan?
Als geneeskundestudent zal jou op een verjaardagsvisite regelmatig advies worden gevraagd over huis-tuin-en-keukenkwaaltjes. Vaak heb je hier nog te weinig kennis over en is het moeilijk in te schatten of een kwaaltje ‘pluis’ of ‘niet-pluis’ is. In dit keuzeproject willen we je kennis meegeven over alledaagse kwaaltjes.
Wat kan ik ervan verwachten?
Je zult eindelijk advies aan je tante kunnen geven over die tenniselleboog of je kunt eindelijk je huisgenoten eerste hulp/advies geven als zij zich weer eens bezeerd hebben.
Wat verwacht men van mij?
Gedurende tien weken zullen er twee bijeenkomsten van 2 uur per week zijn. De bijeenkomsten zullen we zoveel mogelijk buiten het lesrooster laten plaatsvinden en tevens proberen we rekening te houden met jullie drukke tentamenweken. Verder zul je een patiënt gaan interviewen en zul je regelmatig opgedane kennis met een medestudent voor de groep presenteren.
Wat kan ik allemaal zelf doen binnen dit PP?
Dit varieert van het luisteren naar een presentatie tot het verrichten van lichamelijk onderzoek. Wij weten dat jullie als studenten het praktische gedeelte het leukst vinden, we zullen dan ook proberen zoveel mogelijk praktische oefeningen in de lessen te verwerken.
Wanneer kan ik het volgen?
Het PP vindt plaats in het tweede semester van jaar 2.
Hoeveel tijd kost het?
Buiten de 2 uur durende bijeenkomsten zul je ongeveer 4 uur per week kwijt zijn aan zelfstudie. In totaal staan voor het project 56 studie-uren (= 2 ECTS).
Hoe kan ik me het beste voorbereiden?
De ene week zul je een presentatie moeten geven, de andere bijeenkomst niet. Het is echter altijd verstandig jezelf af te vragen welke alledaagse klachten je verwacht bij een onderwerp en je hierover in te lezen. Na aanmelding voor het PP krijg je een syllabus toegestuurd waarin je alle onderwerpen nog eens rustig kunt nalezen.
Hoe gaat de beoordeling in z’n werk?
Voor de beoordeling zullen we kijken of je een actieve inzet hebt tijdens de lessen, je presentatie van voldoende kwaliteit is en of je niet te veel lessen hebt gemist. Hiervoor zijn duidelijke richtlijnen beschreven die je te zijner tijd in de syllabus kunt lezen.
Is er een grote kans dat ik ingeloot wordt voor dit PP?
De afgelopen jaren hebben we iedereen die zich tijdig heeft opgegeven kunnen plaatsen.