• Andere functie dokter Kocks binnen de afdeling huisartsgeneeskunde

  Dokter Kocks zal per 1 juni 2016 de onderzoeksgroep allergie, astma en COPD van de afdeling huisartsgeneeskunde van het UMCG gaan leiden in verband met de aanstaande pensionering van Professor dr. T. van de Molen. Lees meer

 • Reizigersadvies

  Als u een (verre) reis maakt, kunnen wij u informeren over de vaccinaties en eventuele anti- malaria middelen die u nodig heeft. Dit advies is alleen bedoeld voor mensen die bij ons ingeschreven staan als patiënt. Lees meer

 • Griepvaccinaties

  De jaarlijkse vaccinaties tegen de griep, worden dit jaar gegeven op:

  Woensdag:  26-10-2016 tussen 16 .00- 17. 30 uur

  Donderdag: 03-11-2016 tussen 15. 30- 17. 30 uur

Patiëntenzorg

Een ‘academische’ huisartsenpraktijk, wat betekent dat?

Onze huisartsenpraktijk hoort bij het UMCG en valt onder de vakgroep Huisartsgeneeskunde. Dit betekent ook dat de huisartsen die er werken allemaal naast hun patiëntenzorg ook andere taken hebben. Dit is voor de ene huisarts onderzoek en voor de andere huisarts onderwijs.

Wat houdt dat in voor u als patiënt?

Voor het overgrote deel van de patiëntenzorg zijn we een ‘gewone praktijk’. We leveren in principe dezelfde huisartsenzorg als niet-academische huisartsenpraktijken.
Wel zult u merken dat uw huisarts slechts parttime aanwezig is voor de patiëntenzorg omdat een deel van de tijd voor de ‘academische taken’ is gereserveerd. In geval van spoed zult u dan soms door de duopartner van uw huisarts gezien worden. Ook zal u misschien iets vaker gevraagd worden of u mee wilt doen aan een onderzoek dat in de praktijk loopt.